Nábytek na míru pro malé byty

Nábytek na míru včetně výroby kuchyně i jejího obkladu, pomůže i z malého bytu udělat krásný a útulný příbytek. Popíši vám svoji čerstvou zkušenost s výroby nábytku na míru v malém bytě na pražské periferii.

Když jsem viděl, jak se nám zhotovený nábytek hromadí na dílně, měl jsem obavu, zda se vůbec do tak malého bytu vejde. Možná by se nejlépe hodilo kouzelné moravské slovíčko „vleze“.

Myslím si, že výsledek může být inspirací pro ostatní, jak vytvořit vzdušný byt s jednoduchým nábytkem, při maximálním využití prostoru.

Nábytkek na míru
Postel na míru

Ložnice

Nyní si popíšeme samotný postup prací, který započal od projektu. Návrh klienta se musel doladit do finální podoby.

Samotná realizace začínala v ložnici, obkladem její zadní stěny. Poté přišel na řadu nábytek na míru. Ložnice na míru skrývá mnoho úložných prostorů, od nástěnných skříněk u stropu, až po velkou vestavěnou skříň.

Ve skříni se skrývá šatní tyč s řadou šuplíků od firmy Blum, top značky v oboru kování. Na každé straně postele je vyvedena zásuvka na 230V  i s USB. Nechybí ani lampičky se samostatným vypínačem.

TV skříňky ukrývají šuplíky s „push to“ otevíráním. Dále je k dispozici menší pracovní stolek s výklopným čílkem. Když ještě přidáte povlak na polštář pro váš hezký domov, jistě budete s místností spokojeni.

Kuchyně s nábytkem na míru

Kuchyně na míru je vybavena dostatečným množství šuplíků a kvalitním odsavačem par. Nechybí ani kamenná pracovní deska v šedé barvě.

Naopak zde chybí klasické nástěnné zásuvky, které nahradily vestavné. Ty jsou jak v kuchyni, tak i v ložnici, vestavěny do kamene či dřevěné plochy u skleněného obkladu.

Vestavné elektrické zásuvky jsou dneska v kurzu. Obsahují i USB zásuvku, pro nabíjení mnoha produktů, od mobilních zařízení, až po chytré hodinky.

Kuchyňská linka
Nábytkek na míru

Předsíň

Nábytek na míru do předsíně byl trochu oříšek, jelikož zahrnoval i čalounické práce. Myslím, že jsme si dokázali i bez zásahu čalouníka poradit.

Všechny židle i deska na zdi, jsou potažený speciální látkou, která je stejná jako látka na sedací soupravě.

Poličky jsou přidělané na kovové trny do zdi, bez použití rohové konzole.

Další třešničkou na dortu bylo lakování vypínačů a krytu bytového telefonu.

Koupelna

Koupelnový nábytek ukrývá pod umyvadlem kvalitní šuplíky. Za zrcadlem a dřevěnými dvířky, se nachází mnoho úložného prostoru, který navazuje na šedivou malou polici stříkanou lakem.

Ten zajistí větší odolnost proti vlhkosti. Vše je uzpůsobeno křivému podkladu stavby tak, aby rozměrová nuance byla co nejméně vidět.

Dominantou je led světlo zafrézované po celé délce, které plnohodnotně nasvítí kohokoli, kdo se jde zkrášlovat před zrcadlem.

Nábytkek na míru
Nábytkek na míru

Závěrem:

Tento byt, kam jsem realizoval nábytek na míru, vestavěné skříně, kuchyň, koupelnový nábytek, se rozkládá na pouhých 47m2.

Z čehož 45,1m2 je určeno pro obytnou plochu .