Chystáte se na zařizování dětského pokoje pro kluka a nevíte odkud začít? V tomto článku Vám přineseme několik tipů, jak na to + tipy na nábytek, který můžete využít. Přednostně se bude jednat o rady a tipy pro kluky v předškolním a školním věku.

Rozdělní zón na hrací a vzdělávací

Vzdělání a hry jdou u dětí ruku v ruce, ale někdy je třeba je důsledně oddělit. Proto by hrací a vzdělávací plocha dětského pokoje měly být samostatné a od psacího stolu by nemělo být příliš vidět na jednotlivé hračky, které by dítě mohly při učení rozptylovat. Dětský psací stůl ideálně instalujte poblíž okna, kde bude mít dítě dostatek světla pro učení a bude se také lépe koncentrovat. Mezi stůl a hrací prostor můžete instalovat například knihovnu, nebo dřevěný otevřený regál na nejrůznější drobnosti a dekorace. Samozřejmostí by pak měla být kvalitní dětská otočná židle s ergonomickým sedákem a opěrkou, na které se bude dítěti dobře sedět. Bude se u stolu při učení cítit lépe, což bude mít pozitivní vliv na jeho soustředění a navíc nebude hrozit nesprávný vývin páteře.

Kvalitní spánek je u dětí opravdu důležitý. Nezapomínejte proto na kvalitní postel

Vzdělávání a hraní je sice důležité, avšak bez kvalitního spánku by to jednoduše nešlo. Proto je tak důležitý výběr nejen dětské postele, ale především matrace. Matraci ideálně kupujte jen ve specializovaných prodejnách a nechte na ní dítě chvíli poležet, aby si ji vyzkoušelo. Jen pozor na první dojem- děti mají tendence vybírat si spíše měkčí matrace, které jsou ale při dlouhodobém ležení méně pohodlné a mohou způsobovat bolesti zad. Na posteli samotné tolik nezáleží- jen je třeba vybrat takovou, která bude dostatečně kvalitní a není vůbec na škodu zvolit model s úložnými prostory- ideálně s více menšími šuplíky, které se jako úložné prostory budou v dětském pokoji jednoznačně hodit.