DO KTERÝCH MÍSTNOSTÍ INSTALOVAT PARKETOVOU PODLAHU

Dřevěnou podlahu můžete zvolit takřka do každé místnosti. Sjednocená podlaha v bytě je trendovou záležitostí. Spousta lidí se obrací zpět k přírodě a přírodním materiálům. Chtějí žít v pohodlí a luxusu, ale zároveň ekologicky s ohledem na životní prostředí. Pokud se rozhodnete použít jeden typ podlahy ve všech místnostech, pak bude zapotřebí přizpůsobit ostatní zařízení.

 

Více než tradiční je dřevěná podlaha

Stále se zvyšující zájem o dřevěnou podlahu dokazuje, že dřevěná podlahová krytina je nejen tradicí, ale především symbolem teplého a zabydleného domova. Dřevo je přírodním materiálem, který má skvělé vlastnosti. Předností je zaručeně dlouhá životnost dřevěné podlahy.

 

Parkety do ložnic, obývacích pokojů a repre místností

Dřevěné parkety jsou skládanou podlahou z dřevěných dílců. Pro většinu lidí jsou luxusní záležitostí. Nejen výroba, ale i pokládka parket vyžaduje precizní provedení. Pro výrobu parket je nejčastěji využíváno dubové dřevo, neboť toto je dostatečně tvrdé s krásným vzorem. Parkety jsou k dostání v podobě určené k lepení nebo v praktičtější formě s montážními zámky. Dlouhá životnost parketové podlahy a bezespárovost pro snadnější úklid jsou významnými veličinami, proto které jsou parkety stále oblíbeným typem podlahové krytiny. Jelikož jsou parkety elegantní podlahovou krytinou s kvalitním bytovým designem, lze je použít jak obývacích pokojích, v ložnicích, nebo repre místnostech (salóncích).

 

Kam není určena dřevěná podlaha

Parketovou podlahovou krytinu není zcela vhodné používat do koupelen nebo místností, které jsou náchylné na zvýšenou vlhkost v místnosti (sušárny). Voda je pro dřevěnou podlahu nepřítelem. Chcete-li i přes tento fakt vybavit svou koupelnu dřevěnou podlahou, zvolte parketovou podlahu s impregnační úpravou, která zvyšuje odolnost proti vlhkosti, nebo zvolte odolnou a tvrdou exotickou dřevinu.

 

Péče o parketovou podlahu

Aby Vaše dřevěná podlaha vydržela co nejdéle krásná a bez poškození, je zapotřebí ji věnovat náležitou péči.

  • Pravidelně podlahu vysávejte vysavačem.
  • Při použití hadru nebo mopu s vodou je zapotřebí obojí dobře vyždímat.
  • Nepoužívejte žádné agresivní saponáty, rozpouštědla či drátěnky.
  • Při extrémním znečištění použijte mýdlovou nebo octovou vodu.
  • Místnost s parketami pravidelně větrejte.
  • Chraňte svou podlahu před poškrábáním a rýhami po nábytku. Opatřete nábytek měkkými chrániči (filc).
  • Pamatujte, že každé dva až tři roky je vhodné parkety nechat znovu naolejovat nebo navoskovat profesionální firmou.