Diamond by Floor Forever

Diamond by Floor Forever je nová generace extrémně stabilních a odolných vinylových podlah. Vyniká nad ostatními svými jedinečnými vlastnostmi.  Stejně jako diamant vyniká odolností a stabilitou a s časem neztrácí svou krásu. Za výjimečnou stabilitou a odolností těchto vinylových podlah stojí především skutečnost, že nosné jádro SPC je s podílem minerálu. Druhá z vrstev je vyrobena z kamene a při výrobě se nepoužívají změkčovadla. Kombinace těchto dvou výrobních postupů zajišťuje, že výsledný materiál je tužší a tvrdší a díky tomu extrémně stabilní vůči teplotním změnám a slunečnímu záření.

To je velká výhoda například pro sezónně využívané objekty, jako jsou například chaty a chalupy, kde lze očekávat kolísání teplot. Zároveň jsou vinylové podlahy s označením DIAMOND RIGID odolné proti otlačeninám a škrábancům od domácích zvířat. Pokládat je lze i na velké plochy až do 620 m2 bez přechodových lišt. Rychlejší a snadnější pokládku zajistí pevný zámkový systém. Můžete vybírat z široké škály barevných dekorů ve čtyřech kolekcích pro domácí i komerční použití.

Odolná podlaha

Tato podlaha je zkrátka díky extrémní stabilitě vhodná do jakýchkoliv prostor, aniž byste se museli bát, že vám podlahu zničí vyteklá voda nebo jiná nehoda v domácnosti. Díky těmto vlastnostem se podlaha nemusí aklimatizovat a můžete ji začít ihned pokládat. Některé kolekce jsou vybaveny integrovanou podložkou s paměťovou pěnou nebo korkem, a proto můžete tyto podlahy pokládat přímo na nerovný podklad, jako jsou parkety nebo dlažba.

Vinylové dílce jsou navíc vybaveny speciální antibakteriální povrchovou úpravou. Navíc se nepoškrábou ani při stěhování nebo drápy domácích zvířat.  Podlahy Diamond by Floor Forever jsou naprosto bez ftalátů a 100% recyklovatelné! Proto vyhovují i nejpřísnějším ekologickým normám. Už se ani nemusíte obávat, co s vaší podlahou udělá špatné počasí. Tyto podlahy snesou bláto, déšť i sníh, protože jsou voděodolné. Můžete je tedy pokládat i do koupelen. Podlahy jsou také vybavené speciální antibakteriální ochrannou povrchovou úpravou SE+, která nedovolí bakteriím přežít.

VINYLOVÁ PODLAHA DIAMOND BY FLOOR FOREVER SE DÍKY EXTRÉMNÍ ODOLNOSTI A STABILITĚ HODÍ TAM, KDE HROZÍ PRONIKÁNÍ VLHKOSTI. NAVÍC SE PO NÍ PŘÍJEMNĚ CHODÍ A TLUMÍ HLUK. PROTO SE INVESTICE DO NÍ ROZHODNĚ VYPLATÍ.

 

Návod na pokládku

Barevné rozdíly

Mírné barevné rozdíly nelze při výrobě vinylových podlah vyloučit. Z tohoto důvodu se musí před pokládkou podlahová krytina zkontrolovat, zda se jedná o stejnou šarži, zda se shoduje se vzorovým materiálem a zda nevykazuje chyby. Dbejte na to, abyste vždy mezi sebou kombinovali výrobky z různých balení, pokud jsou z odlišných výrobních sérií. Po pokládce nebo po rozřezání nebudou viditelné nedostatky uznány.

Příprava podkladu Podlahy

Diamond® je možné pokládat na většinu stávajících podlahových krytin s tvrdým povrchem za předpokladu, že stávající povrch je rovný (2 mm/2 m), čistý a suchý (max. obsah vlhkosti betonu 2,5 % – metoda CM). I když je tato podlaha vodotěsná, není určena k použití jako bariéra proti vlhkosti.

Aklimatizace

Podlahy Diamond® není třeba před pokládkou aklimatizovat. Podlahové topení vypněte 24 h před pokládkou a zapněte 24 h po dokončení pokládky. Podlaha se smí pokládat na podlahové vytápění, které je zabudované v podkladu a musí být proveden diagram nátopné zkoušky. Elektrické topné rohože, které nejsou vloženy do podkladu, se nedoporučují. Během instalace by teplota v místnosti měla být alespoň 15 °C. Při následném užívání nesmí být podlaha vystavena teplotám v místnosti nižším než -15 °C nebo vyšším než 60 °C.

Pokládka

Kolekce Silver Click, Platinum Click a Apex Click s integrovanou podložkou jsou určené pouze k pokládce plovoucím způsobem. Pouze kolekci Venus Click je možné pokládat jak plovoucím způsobem přímo na podlahu, tak i na Univerzální podložku FLOOR FOREVER. Dále je možné tuto kolekci celoplošně přilepit, a to výhradně lepidlem schváleným výrobcem. Při pokládce do 620 m² nebo délky plochy nepřesahující 25 m není potřeba vytvářet prostorové dilatace. Po obvodu stěn a u příslušenství je vždy nutné udělat dilataci 6 mm. Nepokládejte spoje podlahy na spáry nebo švy stávajícího podkladu a kusy kratší než 30 cm na začátek a konec řady. Šířka poslední řady nesmí být užší než 50 mm.

Pokládka Kolekce Silver Click, Platinum Click a Apex Click s integrovanou podložkou jsou určené pouze k pokládce plovoucím způsobem. Pouze kolekci Venus Click je možné pokládat jak plovoucím způsobem přímo na podlahu, tak i na Univerzální podložku FLOOR FOREVER. Dále je možné tuto kolekci celoplošně přilepit, a to výhradně lepidlem schváleným výrobcem. Při pokládce do 620 m² nebo délky plochy nepřesahující 25 m není potřeba vytvářet prostorové dilatace. Po obvodu stěn a u příslušenství je vždy nutné udělat dilataci 6 mm. Nepokládejte spoje podlahy na spáry nebo švy stávajícího podkladu a kusy kratší než 30 cm na začátek a konec řady. Šířka poslední řady nesmí být užší než 50 mm.

Více o výběru vinylové podlahy najdete zde