Rozhodli jste se, že přestavíte svoji dodávku na dodávku obytnou a procestujete s ní svět? Je na to právě ideální doba. Hlavní sezóna je na svém pravém startu a vy se můžete s chutí do přestavby pustit. My vám dnes poradíme, jak hlavně na izolaci takové obytné dodávky a jaké výhody má právě izolace K-Flex.

Obytné dodávky jsou čím dál populárnější. Nejen že vám poskytnou ubytování kdekoli a kdykoli, ale je to také dobrodružná forma, jak poznat kouty naší krásné země, i ty za jejími hranicemi. Co by se však nemělo podcenit, je důkladná přestavba s promyšlenými kroky a správně použitými materiály. Jedním takto důležitým krokem je i výběr správné izolace. I když se chystáte cestovat pouze v letním období, nebo naopak plánujete celoroční výlety, správná izolace je základ, jak komfortně se budete ve své obytné dodávce cítit. Přílišné horko nebo naopak nedostatek tepla může takový pobyt pěkně znepříjemnit. Pokud ovšem zvolíte při přestavbě izolaci K-Flex, jistě neprohloupíte. Izolace K-Flex má nejen skvělé vlastnosti, ale navíc je s ní radost pracovat.

k-flex izolační materiál

Proč si zvolit izolaci K-Flex?

Do obytných dodávek je jednoduše jak dělaná. Nabízí tak skvělé izolační vlastnosti, které splní požadavky i těch nejnáročnějších. Velkým bonusem je pak snadná manipulace a celková práce s ní. Zvládne ji téměř každý, kdo s žádný podobným materiálem doposud nepracoval.

V čem se ale ty skvělé vlastnosti vlastně skrývají? Bezpochyby největší výhodou je samolepící strana izolace, která dokonale přilne ke karosérii a vy již další náčiní nebudete potřebovat. Žádná další lepidla nebo úchyty, prostě si odříznete tolik, kolik potřebujete a nalepíte. A co je dalším velkým bonusem? Tato izolace nesaje. Má speciální buněčnou strukturu, která je uzamčená, a proto do sebe nic neabsorbuje. Tato vlastnost je výhodou právě pro vzduchotechnické rozvody, nebo i uvnitř obytné dodávky. Izolace K-Flex se díky tomu odlišuje od klasických vatových izolací, které nemají takovou trvanlivost.

Trvanlivost izolace K-flex

Tu má izolace K-Flex opravdu dlouhou. Odolá téměř čemukoli. Tajemství je ve vysoce kvalitním lepidlu, které dokonale přilne k povrchu a jen tak nepovolí. Nemusíte se bát odlepování či povolování například v různých rozích a zákoutích. Další výhodou je variabilita. Prodává se totiž na metry. Tudíž si můžete vybrat přesně tolik, kolik budete potřebovat. Důležitá je i volba tloušťky izolace. I zde K-Flex nabízí několik možností. Bavíme-li se o izolaci obytného vozu, je nutné myslet na minimální tloušťku izolace 15 mm. Ideální je však začít alespoň na 20 mm. Příprava karosérie před samotnou aplikací izolace je také velice důležitá. Nejprve je nutné povrch řádně očistit. Nejlepší je na to použít líh, který důkladně odstraní nečistoty a povrch odmastí.

Myslete na to, že izolaci nesmíte aplikovat na rozpálenou karoserii. Ideální teplota je kolem 18 °C. Pokud se rozhodnete pro izolaci celého obytného vozu, nezapomeňte na to, že ne všude budete potřebovat stejnou tloušťku materiálu. Příkladem je vrchní část vozu, kde je nutné použít silnější vrstvu izolace. Důvodem je veškeré teplo z vozu, které postupuje směrem nahoru. V létě naopak je to místo, kam slunce svítí ze všeho nejvíce. A pokud nechcete mít ze svého pojízdného příbytku pojízdnou saunu, použijte v tomto místě dostatečně silnou vrstvu. Boční strany potom snesou i tenčí vrstvu. Výhodou izolace K-Flex je, že si můžete vybrat tloušťku od 5 mm do 25 mm.

izolace obytných vozů

Závěrem

Z toho všeho vyplývá hned několik skutečností. Hlavně to, že izolaci není dobré podceňovat a rozhodně to není položka, na které byste měli šetřit. Vše si řádně naplánujte včetně nákresů a propočtů. Dejte si na čas a nic neuspěchejte. Přečtěte si několik rad a tipů a směle se pusťte do přestavby krok po kroku. Sestavte si rozpočet, kolik chcete a můžete do své přestavby investovat. A věřte, že až přestavbu dokončíte a poprvé se svým obytným vozem vyjedete, tak po několika stovkách kilometrů budete mít chuť vylepšovat a vylepšovat. Proto berte svůj první rozpočet jako orientační či jen jako startovací.

Jůlie