Kuchyň a obývací pokoj odjakživa patří mezi nejrušnější místa obydlí. Právě tady je rodinný krb, tady se jí a povídá. Přemýšleli jste o vkusném apraktickém oddělení kuchyně od obýváku? Řešením je nechat si vyrobit nábytek na míru. Rozepíšeme se o baru na míru. Jaké jsou jeho výhody? A hodí se opravdu i do vašeho interiéru?

Bar – ano, či ne

Místo pro potkávání se

Kam zamíříte, když přijdete do nějaké útulné hospůdky nebo baru? Asi každý z nás občas usedl k barovému pultu. Jste sice blíže k obsluze, ale někdy je to ten hlavní důvod, proč jste si na barovou židli sedli. Na baru se zkrátka skvěle povídá a vypráví. Na baru to žije.

Stejný účel a smysl může mít i rodinný bar umístěný mezi kuchyní a obývacím pokojem. Říká se, že bar je oknem do kuchyně. Z baru máte skvělý rozhled. Máte to blízko jak do kuchyně, tak do obýváku. Jste na půli cesty. Proč si z něj neudělat místo, kde se bude rodina potkávat? Zkuste začít na baru vyřizovat esemesky. Dejte si tam notebook. Zahrajte si tam hru s dětmi. Dejte si s manželem nebo manželkou oblíbený drink. Najezte se na baru. Uvidíte, že si bar oblíbíte jako místo pro potkávání se s rodinou i návštěvami.

Firma, která umí vyrobit nábytek na zakázku, vám pomůže vyrobit bar přímo pro váš prostor.

Prostor pro odkládání

Bar se zároveň může využít i jako odkládací prostor. Samozřejmostí je, že útroby baru mohou z jedné nebo z druhé strany obsahovat úložný prostor, do kterého odložíte věci, bez kterých se nějaký ten den obejdete.

Nešvarem barů v domácnostech je občas ale hromadění novin, letáků a všeho možného na desce pultu. Abyste se toho vyvarovali, pořiďte si designový držák novin, misku na odkládání klíčů, případně další volně ležící systém, který z nepořádku udělá relativní pořádek. Nábytek na míruznamená i úložný prostor na míru.

Bar – ano, či ne
Bar – ano, či ne

Pohodlí při sezení

Aby se stal bar místem, kde si pohodlně odpočinete při sezení, je nutné pořídit správné a zdravé židle. Jinak by se všichni mohli časem baru vyhýbat pro jeho malé pohodlí.

Když vybíráte židli pro barový pult, nezaměřujte se jen na její celkový vzhled. Je přirozeně potřeba, aby židle ladila s celkovým vzhledem baru, ale nejde o tu nejpodstatnější vlastnost. Židle u baru by měla být především pohodlná. A to není u židliček tohoto typu vůbec samozřejmostí.

U barové židle je klíčovým rozměrem její výška. Ta se odvíjí od celkové výšky baru. V zásadě platí jednoduché pravidlo: sedák barové židle by měl být 20 centimetrů pod úrovní desky baru. To znamená, že například u 1 metr vysokého baru budete pořizovat židličky s výškou sedáku okolo 75 až 80 centimetrů.

Posledním nepostradatelným prvkem správně zvolené barové židle jsou opěrky na nohy. Barová židle by je vždycky měla mít. Člověku, který u baru sedí, uvolňuje opěrka na nohy tlak, který je vyvíjen na jeho bederní páteř. Přirozeně je opěrka na nohy také pomocníkem, když si na židli sedáme nebo z ní naopak slézáme.

Nábytek na míru Praha i jiná města v České republice nabízí domácnostem i firmám. Při výběru toho, komu svěříte výrobu svého baru, myslete na nutnost kvalitního zhotovení baru. Právě na baru se často vyleje nějaký nápoj. Právě na baru může upadnout jídlo. Právě do baru může někdo ze sedících nechtěně kopnout nohou. Na bar někteří dokonce házejí klíče. Při zadávání zakázky se ujistěte, že všechny použité materiály budou dostatečně kvalitní a vydrží vám co nejdéle.

Nebojte se rovněž požádat firmu, která pro vás nábytek na míru bude zhotovovat, o vizualizaci toho, jak bude bar vypadat přímo ve vašich prostorech. Získáte tak reálnou představu, a navíc můžete nějaké věci ještě změnit, dokud to jde.

Vice o nás zde

Ukázky naší práce ZDE